Logo VNK

menu

Bestuur

Draag bij aan de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema Opstand. De VNK en het Openlucht Museum Arnhem, de organisator van de Maand van de Geschiedenis, zijn het eens: natúúrlijk moet de geschiedenis van de beeldende kunst een plek krijgen in De Maand van de Geschiedenis.

Tal van voorbeelden van toepasselijke kunstwerken zijn voorhanden. Wat te denken van Liberty leading the people van Eugene Delacroix, of de werken van Franscisco Goya? Maar ook kunst als vorm van opstand of activisme bij kunstenaars zoals Jonas Staal, Erik van Lieshout of Ai Wei We sluit aan bij het onderwerp.

Aansluiting bij de Maand van de Geschiedenis is voor kunsthistorici een uitgelezen kans ons vakgebied bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Kunsthistorici zijn van harte uitgenodigd om via een column of artikel een bijdrage te leveren die ingaat op het thema. Voor meer informatie kun je je wenden tot bestuurslid Marion van der Marel (via penningmeester@kunsthistorici.nl

Bijdragen kunnen worden aangeleverd via secretariaat@kunsthistorici.nl Een selectie van de inzendingen wordt aangedragen voor plaatsing op de site van de Maand van de Geschiedenis.