Logo VNK

menu

De VNK zoekt twee leden voor de werkgroep Jong VNK

Vind jij het leuk om jonge kunsthistorici een podium te bieden? Onder het motto ‘voor en door jongeren’ zijn we op zoek naar twee jonge werkgroep leden (in de eindfase van je studie of pas afgestudeerd) die mee willen denken over de behoeften van jonge kunsthistorici en hoe een sectie Jong VNK er uit kan komen te zien.

Jonge kunsthistorici zijn de toekomst, maar het blijkt nog altijd een uitdaging om na de studie de stap naar een professioneel bestaan als kunsthistoricus te kunnen maken. Met de werkgroep Jong VNK wil de VNK onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een sectie Jong VNK op te richten die aan de behoeften van jonge kunsthistorici tegemoet kan komen. Denk daarbij aan zaken als aansluiting op de arbeidsmarkt, netwerkmogelijkheden en inhoudelijke en professionele ontwikkeling door middel van activiteiten. Op die manier wil de VNK ook een platform zijn voor studenten en jonge kunsthistorici en deze nieuwe generatie kennis laten maken met elkaar, vakgenoten én de arbeidsmarkt.

Heb je interesse? Stuur dan vóór 1 januari een korte motivatie samen met je CV naar jong@kunsthistorici.nl

Voor vragen kun je terecht bij Julia van Marissing, voorzitter van de werkgroep. Ook suggesties en ideeën voor activiteiten zijn van harte welkom. Deze kun je sturen naar jong@kunsthistorici.nl

Afbeelding via medievalmemes.org Afbeelding via medievalmemes.org