Logo VNK

menu

Bestuur

VNK-voorzitter Annette de Vries nieuw Hoofd Collecties Dordrechts Museum

Vanaf 1 april zal de functie van Hoofd Collecties Dordrechts Museum door Annette de Vries worden vervuld.

Vanaf 1 april zal de functie van Hoofd Collecties Dordrechts Museum door Annette de Vries worden vervuld. Zij is sinds 2012 Directeur van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten, waar zij voor die tijd als conservator werkzaam was. Van 2004 tot 2008 werkte Annette als post-doctoraal onderzoeker en docent kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Zij is sinds 2015 voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici.

Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en 3 musea, te weten: Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Dordrechts Museum. Het museum, dat in 2017 het 175-jarig jubileum vierde, is met zijn collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst uitgegroeid tot een museum met een (inter)nationale uitstraling.

Als Hoofd Collecties stuurt Annette de Vries de conservatoren en collectiemedewerkers aan. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het Regionaal Archief Dordrecht. "Annette past heel goed bij het Dordrechts Museum en met haar expertise en ervaring verwachten we dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei en professionalisering van onze organisatie" aldus directeur Peter Schoon.