Logo VNK

menu

Sectie zelfstandigen

Zelfstandigen x Jong VNK: Allart van Everdingen

De secties Zelfstandigen en Jong VNK slaan de handen ineen voor een gezamenlijke activiteit! Op maandag 18 oktober zijn we van harte welkom in het Stedelijk Museum Alkmaar voor een bezoek aan de tentoonstellingen Allart van Everdingen (1621-1675). Het ruige landschap en Reinart de Vos. Samen met conservator Christi Klinkert en gastconservator Marjan Pantjes zullen we de tentoonstelling bekijken en met hen in gesprek gaan over de totstandkoming ervan. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en borrelen (op eigen kosten) bij Grand Café Klunder.

Stedelijk Museum Alkmaar

18 oktober

14.00-16.00 uur

Zelfstandigen x Jong VNK

In Stedelijk Museum Alkmaar is nu de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van Allart van Everdingen (1621-1675), eerste schilder van het ruige Scandinavische landschap, te zien. Christi Klinkert is conservator bij het Stedelijk Museum Alkmaar en samensteller van de tentoonstelling. Marjan Pantjes is zelfstandige en kon dankzij een beurs van de Vereniging Rembrandt onderzoek doen naar een deel van het oeuvre van Allart van Everdingen: de prenten en tekeningen van Reinaert de Vos. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een aparte doe-tentoonstelling die onderdeel is van de presentatie.

Programma:

  • Introductie op de tentoonstelling
  • Vraaggesprek met Christi Klinkert en Marjan Pantjes
  • Verdiepende rondleiding in twee groepen door Christi en Marjan
  • Afsluitende borrel (kosten voor eigen rekening)

Aanmelden

Kosten: €5,-  voor (Jong) VNK-leden, €10 voor niet-leden
Meld je aan via secretariaat@kunsthistorici.nl en vermeld duidelijk of je wel of geen VNK-lid bent. In eerste instantie is er plek voor 15 Jong VNK leden en 15 Zelfstandigen.

Allart van Everdingen, Bomen aan het water, ca 1650-1660, olieverf op doek, 76,6 x 66,5 cm, Stedelijk Museum Alkmaar / Foto © René Gerritsen Allart van Everdingen, Bomen aan het water, ca 1650-1660, olieverf op doek, 76,6 x 66,5 cm, Stedelijk Museum Alkmaar / Foto © René Gerritsen