Logo VNK

menu

Jong VNK

Jong VNK x Vereniging Rembrandt | Exclusieve masterclasses

Vereniging Rembrandt, Denneweg 124, Den Haag

Zaterdag 8 juni 2024

15:00-18:00

Jong VNK en Vereniging Rembrandt

Stel je voor: je hebt geld en de directeur van het Rijksmuseum benadert je met de vraag of je zou willen bijdragen aan de aankoop van een meesterwerk uit de zeventiende eeuw, een iconisch schilderij van een van de grootste kunstenaars ooit. Het werk verkeert in uitmuntende staat en de herkomst is betrouwbaar. Er is één struikelblok: aan het werk hangt een prijskaartje van 175 miljoen euro en 15 miljoen daarvan zou van jou moeten komen.

Vaandeldrager

Dit dilemma overviel de Vereniging Rembrandt toen zij in 2021 van het Rijksmuseum een verzoek kreeg voor financiële steun bij de aanschaf van De vaandeldrager van Rembrandt. Het ging om een historisch hoge som geld, maar afgezien daarvan was het voor deze vereniging business as usual. De Vereniging Rembrandt biedt Nederlandse musea al 140 jaar lang onmisbare steun bij de aankoop van topkunst: van schilderijen van Rembrandt tot video-installaties van Pipilotti Rist. Ook helpt zij musea bij onderzoek en restauraties.

Masterclasses

Op 8 juni biedt de Vereniging Rembrandt de leden van Jong VNK een exclusief kijkje in haar keuken. Tijdens een interactieve middag leer je in drie masterclasses de geheimen achter het succes van deze cruciale speler in de museumwereld: wie en wat bepaalt of een aanvraag voor steun bij een aankoop wordt gehonoreerd, hoe ziet de ideale aanvraag voor een onderzoeksbeurs eruit en hoe bind je grote gevers aan jouw missie om topkunst toegankelijk te maken voor iedereen?

Ambieer je een carrière in de museumwereld als directeur, conservator, onderzoeker of relatiebeheerder? Dan biedt deze bijeenkomst mogelijk belangrijke tips and tricks voor jouw culturele loopbaan.

We sluiten de middag af met een gezellige borrel.

Let op: er is slechts plaats voor 40 leden, dus meld je snel aan. Vol = vol.

Nog geen VNK-lid maar wil je wel deelnemen? Word dan nu lid.

Specs

Jong VNK x Vereniging Rembrandt

Zaterdag 8 juni

15:00-18:00 (inclusief borrel)

Denneweg 124, Den Haag

Gratis voor Jong VNK-leden

Aanmelden kan hier