Logo VNK

menu

Sectie handel

VNK x PAN: the art of the art historian

Op 20 november van 15:00 tot 17:00 uur geven zes kunsthistorici op uitnodiging van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) een Mini Masterclass op de PAN. De sprekers nemen je mee in de wereld van kunsthistorisch onderzoek en laten je door hun ogen kijken naar bijzondere objecten.

PAN Amsterdam, RAI Amsterdam

20 november

15:00 - 17:00

VNK

Van 14 tot en met 21 november vindt PAN Amsterdam plaats. Voor het eerst zijn de VNK en PAN (een van onze institutionele leden) een samenwerking aangegaan. Op 20 november kun je als VNK-lid de PAN bezoeken. Kom langs in de VNK lounge, luister naar een van de Mini Masterclasses door kunsthistorici, vraag kunsthandelaar Sander Bijl het hemd van het lijf én borrel met ons mee!

VNK Lounge en ontvangst door kunsthandelaar Sander Bijl
Vanaf 11.00 uur is de VNK Lounge (PAN Lounge op de plattegrond) geopend. Dé plek om je bezoek aan PAN te starten. Vanaf daar start om 11.30 uur en 13.30 uur een interactieve ontvangst door kunsthandelaar Sander Bijl. We bezoeken zijn stand waar hij vertelt over zijn werk en al jullie vragen beantwoordt. Per ontvangst kunnen 10 mensen mee en aanmelden is verplicht. Aanmelden is alleen voor VNK-leden en kan via de link die leden per e-mail hebben ontvangen. 

Mini Masterclasses: The art of the art historian
Op het PAN Podium presenteren we van 15.00 tot 17.00 uur ‘The art of the art historian’. Zes kunsthistorici geven tussen 15.00 en 17.00 Mini Masterclass op het PAN Podium. De sprekers nemen je mee in de wereld van kunsthistorisch onderzoek en laten je door hun ogen kijken naar bijzondere objecten. Je kunt één of meerdere masterclasses gratis bijwonen.

Het programma:

15:00 – 15:20           Geertje Jacobs (directeur Nationaal Glasmuseum Leerdam) - Voor een heet vuur staan 
15:20 – 15:40           Jasper Hillegers, (kunsthandel Salomon Lilian, onderzoeker, auteur en tentoonstellingsmaker) - Rembrandt en de Amsterdamse kunstmarkt
15:40 – 16:00           Ariane van Suchtelen (conservator Mauritshuis), Ruiken aan de kunst. Over kunst en geur in de 17e eeuw.
16:00 – 16:20           Alice Taatgen (conservator Koninklijke Verzamelingen voor het Koninklijk Paleis Amsterdam), Levend marmer. Sculptuur van Artus Quellinus in het Koninklijk Paleis Amsterdam. 
16:20 – 16:40           Wietse Coppes (conservator RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis), Hoe ontdek je een Mondriaan?
16:40 – 17:00           Marjan Pantjes (zelfstandig kunsthistoricus), Allart van Everdingen x Reinaert de vos. Het dierenverhaal in bijzondere tekeningen en prenten.

De Mini Masterclasses zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van PAN, aanmelden is niet nodig. Locatie: Pan Podium.

Borrel voor VNK-leden 
van 17:15 - 18:30 uur treffen we elkaar bij de VNK-borrel op het PAN plein.

Vrijkaarten
VNK-leden hebben een mail gekregen over het aantal beschikbare vrijkaarten. Voor de vrijkaarten geldt: op=op.