Logo VNK

menu

Sectie zelfstandigen

Stoomcursus auteursrecht en contracteren

Op maandag 7 juni organiseert de sectie Zelfstandigen een online stoomcursus auteursrecht en contracteren onder leiding van juriste Marloes van Rossum.

Online via zoom

7 juni

16.00-17.30

Sectie Zelfstandigen

Ben jij als schrijvende kunsthistoricus ook toe aan een professionaliseringsslag? Grijp je kans! Uit de recent gehouden enquête bleek namelijk dat maar liefst 83% van de respondenten (bijna) nooit gebruik maakt van een contract of overeenkomst. Daarom organiseert de sectie Zelfstandigen een Stoomcursus auteursrecht en contracteren.

In deze stoomcursus leer je waarom auteursrecht en contracten zo belangrijk zijn. Kernbegrippen uit het auteursrecht worden behandeld, zodat je weet waar het nu eigenlijk over gaat. We gaan in op wat er minimaal in een goed auteurscontract moet staan, zoals afspraken over het auteurs- en beeldrecht, wederzijdse aansprakelijkheid en beëindigingsmogelijkheden. Ook besteden we aandacht aan algemene voorwaarden. En natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen.

De stoomcursus wordt gegeven door Marloes van Rossum, juriste bij de Auteursbond. Zij kijkt dagelijks mee in de praktijk van auteurs en adviseert hen bij het opstellen van contracten, onderhandelingen en conflicten.

Deelname
Deelname is gratis voor VNK-leden. Niet-leden betalen € 5,00. Meld je aan via secretariaat@kunsthistorici.nl en vermeld duidelijk of je wel of geen VNK-lid bent. Na betaling ontvang je van ons een Zoom-link waarmee je kunt deelnemen aan de workshop. Vragen kunnen vooraf worden ingestuurd naar zelfstandige@kunsthistorici.nl