Logo VNK

menu

Jong VNK

Jong VNK x Nationaal Militair Museum (volgeboekt)

De afgelopen maanden hebben talloze Oekraïners hun reguliere werk neergelegd om in plaats daarvan standbeelden te verwijderen en in te pakken, glas-in-loodramen af te dichten en schilderijen en andere artefacten te verbergen op geheime locaties. Levensriskerende operaties met maar één doel: het erfgoed behouden voor toekomstige generaties. Ben je benieuwd hoe Nederland is voorbereid op een gewapend conflict?

Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

17 februari 2023

15:00 - 17:00

Jong VNK

Aanmelden kan via deze link. Gratis voor (Jong) VNK-leden (mits in het bezit van een Museum-, ICOM- over Vereniging Rembrandtkaart)
Nog geen lid van (Jong) VNK? Ook dan ben je welkom bij dit event.

Ben je benieuwd hoe Nederland is voorbereid op een gewapend conflict? Kom dan op 17 februari naar het Nationaal Militair Museum in Soest. ‘Moderne monuments (wo)man’ en monumententalent 2021 Ankie Petersen (Koninklijke Landmacht) en bestuurslid Lisanne Bedaux (Nederlandse Unesco Commissie) vertellen je alles over het trainen van Nederlandse militairen op erfgoedbescherming, en de rol van kunst en erfgoed in gewapend conflict. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling Cultuur in tijden van gewapend conflict te bezoeken.

Programma:
15:00 Inloop
15:30 Start
15:30-16:15 Gesprek met Ankie & Lisanne
16:15-17:00 Bezoek Tentoonstelling

Vragen of contact: jong@kunsthistorici.nl

Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van de nazi’s voor geroofde kunst – Bron: U.S. National Archives Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van de nazi’s voor geroofde kunst – Bron: U.S. National Archives