Logo VNK

menu

Jong VNK

De Kunst van Drag – Jong VNK Zomerevenement

Frans Hals Museum Hal, Grote Markt 16, Haarlem

Vrijdag 5 juli

15:00 - 17:00 uur

Jong VNK - Zowel VNK-leden als Jong VNK-leden als niet-leden zijn welkom

Ga mee naar ons bijzondere evenement rondom de tentoonstelling "The Art of Drag" in het Frans Hals Museum, waar we ons gaan verdiepen in de fascinerende wereld van drag door de kunstgeschiedenis heen. Dit evenement biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in het maakproces van deze baanbrekende tentoonstelling, uiteenlopend van het gedetailleerde onderzoeksproces en de productie van catalogi tot de samenwerkingen.

Terwijl we ons onderdompelen in de wereld van dragkunst, ontmoeten we curatoren Manique Hendricks en Maaike Rikhof, die deze tentoonstelling zorgvuldig hebben samengesteld vanuit zowel een historisch als een hedendaags perspectief. Zij delen de ervaringen, uitdagingen en hoogtepunten, die zij tegenkwamen tijdens de onderzoeks- en productieperiode, en geven inzicht in de interessante verhalen achter de tentoongestelde werken.

We komen meer te weten over de samenwerking met een externe adviesraad en krijgen inzicht in de diverse perspectieven en expertise die de conceptualisering en presentatie van de tentoonstelling hebben gevormd. Wat betekent het voor ons, als museum en als creatievelingen, om de gevestigde normen in de kunstwereld te doorbreken, zowel in het verleden, het heden als de toekomst?

Wil je samen met ons creativiteit en zelfexpressie vieren? Kom dan met ons en de curatoren de diverse lagen van ''The Art of Drag" ontrafelen. Maak je klaar om geïnspireerd, geïnformeerd en ondergedompeld te worden in een wereld waar kunst en identiteit op levendige en betekenisvolle manieren samenkomen.

Programma

14:30-15:00 Inloop

15:00-16:00 Highlights tour met Manique and Maaike

16:00-16:40 Zelfstandig bezoek aan de tentoonstelling

16:40-17:00 Reflectie en Q&A met de curatoren

17:00 Borrel, locatie TBA

Aanmelden

Meld je aan via deze: registration link.

Gratis voor Jong VNK-leden (mits in bezit van Museum-, ICOM- of Vereniging Rembrandtkaart), €5 voor niet-leden (mits in bezit van Museum-, ICOM- of Vereniging Rembrandtkaart)

Bijdrage overmaken naar: Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici

NL24 INGB 0000 5695 60 o.v.v. The Art of Drag + jouw naam

Aanvullende media

Radio Interview Manique Hendriks

Radio Interview Maaike Rikhof

Boek The Art of Drag, Waanders

Curatoren Manique Hendriks en Maaike Rikhof Curatoren Manique Hendriks en Maaike Rikhof