Logo VNK

menu

Jong VNK

BUITENLAND & BEURZEN

Dit evenement is voor alle kunsthistorici met internationale ambities. Hoe vraag je een beurs aan voor een werkperiode in het buitenland? Wat voor residencies zijn er voor kunsthistorici en curatoren? Wat zijn ├╝berhaupt de mogelijkheden?

via Zoom

21 juni

20.00 tot 21.00 uur

Jong VNK

Het is iets waar we allemaal wel eens van dromen, je spullen pakken en gewoon gaan. Toch vereist een reis over de grens vaak iets meer voorbereiding. Je moet geld sparen, een visum aanvragen of op zoek naar je wereldstekker. Als je nou niet alleen aan het strand wil liggen maar ook geld wil verdienen kost het helemaal meer tijd. Waar begin je nou eigenlijk als je als kunsthistoricus in het buitenland aan de slag wil gaan?

Online event

Samen met Jeanette Bisschops (onafhankelijk curator, kunstcriticus en schrijver), het Mondriaan Fonds en Dutch Culture gaan we praten over werken in het buitenland. In een uurtje hoor je alles over de voordelen en uitdagingen. Je bouwt aan een groot internationaal netwerk, leert hoe ze in andere musea te werk gaan maar soms ook tegen muren oploopt.

Programma

20:00: Opening door Manique Hendricks (bestuurslid Jong VNK)

20:05: Presentatie Jeanette Bisschops

20:15: Presentatie Bojana Panevska en Simon de Leeuw (Dutch Culture)

20.25: Presentatie Fenna Lampe (Mondriaan Fonds)

20.35: Vragen

21.00: Einde

Heb jij internationale ambities of zou je willen weten hoe zoiets in zijn werk gaat? Sluit dan dinsdagavond 21 juni aan bij ons online event Buitenland & Beurzen.

Aanmelden voor dit online evenement kan hier.

Roy Lichtenstein, Whaam!, 1963, Tate Roy Lichtenstein, Whaam!, 1963, Tate