Logo VNK

menu

Bestuur

Algemene Ledenvergadering in het Van Gogh Museum

Op vrijdagmiddag 21 juni houden we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) met ook een inhoudelijk programma. Leden zijn van harte welkom!

Van Gogh Museum, Museumplein 6, Amsterdam

Vrijdagmiddag 21 juni 2024

13.30 - 16.45

Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK), exclusief voor (Jong) VNK-leden

Op vrijdagmiddag 21 juni vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De VNK is daarvoor te gast in het Van Gogh Museum in Amsterdam, waarbij er ook speciale aandacht zal zijn voor de huidige tentoonstelling Matthew Wong.

Tijdens de ALV wordt teruggeblikt en vooruitgekeken naar het komende verenigingsjaar. Er worden nieuwe bestuursleden geïnstalleerd en er wordt een nieuw erelid benoemd. Aansluitend aan de ALV vindt de prijsuitreiking van het De Gijselaar-Hintzenfonds* plaats.

Daarna krijgen we een korte introductie op de audiotour bij de tentoonstelling Matthew Wong, die de vorm heeft van een poëtisch audioverhaal en speciaal voor de tentoonstelling is geschreven door theater- en podcastmaker Simon Heijmans (bekend van de podcast De Brand in het Landhuis). We sluiten het gezamenlijke programma af met een borrel, waarna er nog ruimschoots de tijd is om op eigen gelegenheid zowel de tentoonstelling als het verdere museum te bezoeken (open tot 21u).

Programma

13.30u – 14.00           Ontvangst in Rietveld Foyer met koffie en thee

14.00u – 15.45           Programma in het Auditorium:

                                   Algemene Ledenvergadering

                                   Prijsuitreiking De Gijselaar-Hintzenfonds*

15.45u – 16.45           Borrel in Rietveld Foyer

vanaf 16.45                Einde gezamenlijk programma en gelegenheid bezoek tentoonstelling Matthew Wong met audiotour

Aanmelden

Ben je erbij? Deelname is exclusief voor VNK-leden en gratis (neem wel je Museumkaart mee als je die hebt!) We vragen je om van tevoren aan te melden via activiteiten@kunsthistorici.nl. Je hoeft zelf geen tijdsslot bij het museum te boeken, maar komt dan op de deelnemerslijst waarmee je via de groepeningang naar binnen kunt. De uitnodiging voor de ALV met daarbij de agenda en bijbehorende stukken wordt binnenkort per email aan alle leden verstuurd. Heb je vragen over de ALV, stuur dan even een bericht aan secretaris@kunsthistorici.nl.

Wij hopen je op 21 juni te zien in Amsterdam!

*Het De Gijselaar-Hintzenfonds heeft tot doel de kunstzin, het begrip voor en de kennis over de beeldende kunst te bevorderen bij een breed publiek. Elke paar jaar reikt het De Gijselaar-Hintzenfonds een prijs uit van 3.000 euro. De Prijs is een eerbetoon aan een persoon, collectief of instantie welke via boeken, artikelen of andere media de kennis van de beeldende kunsten – en het enthousiasme ervoor – heeft aangewakkerd bij een breed publiek. Zie voor meer informatie, onder ander over de eerdere  winnaars: www.degijselaarhintzenfonds.nl/prijs

Meer informatie over de tentoonstelling Matthew Wong in het Van Gogh Museum vind je hier via hun website.

Matthew Wong | Vincent van Gogh: Painting as a Last Resort, Van Gogh Museum, foto: Michael Floor Matthew Wong | Vincent van Gogh: Painting as a Last Resort, Van Gogh Museum, foto: Michael Floor
Van Gogh Museum, entree door Hans van Heeswijk Architecten Van Gogh Museum, entree door Hans van Heeswijk Architecten