Logo VNK

menu

4 REALISTEN | DWARS KIJKEN: twee freelance tentoonstellingsmakers vertellen

Op 2 maart brengt de sectie Zelfstandigen een bezoek aan Museum MORE. Daar is vanaf 4 februari een nieuwe tentoonstelling en collectiepresentatie te zien. De makers, Frank van de Schoor en Feico Hoekstra, geven een rondleiding en vertellen over de totstandkoming en hun ervaringen als zelfstandig tentoonstellingsmaker. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Museum MORE,

2 maart 2018

13:30-17:00

Sectie Zelfstandigen

Over de tentoonstellingen
4 REALISTEN: Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met 120 stillevens, landschappen en portretten omspant de tentoonstelling meer dan een eeuw realisme van topniveau. Het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bijeen te zien zijn.

Met de tentoonstelling DWARS KIJKEN presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van de eigen kunstcollectie. Ruim 100 werken van 44 verschillende kunstenaars geven een gevarieerd beeld van precies één eeuw modern realisme in Nederland.

Over de makers
Frank van de Schoor (1954) is zelfstandig kunsthistoricus, gespecialiseerd in de beeldende kunst van de 20ste eeuw. Voorheen was hij conservator moderne kunst bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Hij schrijft over kunst en fotografie en werkt als tentoonstellingsmaker voor diverse musea.

Feico Hoekstra (1967) was werkzaam als conservator in Museum Henriette Polak en Museum de Fundatie. Tegenwoordig is hij zelfstandig tentoonstellingsmaker. Zijn specialisaties zijn de Nederlandse beeldende kunst en de internationale beeldhouwkunst van 1900 tot nu.

Kosten: 14,50 euro (voor VNK-leden), 22,50 euro (niet-leden). De prijs is exclusief toegang tot het museum. Neem dus je museumkaart mee.
Aanmelden: via secretariaat@kunsthistorici.nl. LET OP: Je aanmelding is pas definitief na betaling via: NL24INGB0000569560 t.n.v. VNK en o.v.v. VNK-ZK-06.