Logo VNK

menu

Vacatures

Vacature: Hoofd Collecties (m/v) bij het RKD

Het RKD zoekt per direct een inspirerend Hoofd Collecties (m/v) voor 32 uur per week.

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis maakt de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Als ondernemend kennisinstituut bouwen wij de komende jaren aan de realisatie van een nieuw Huis voor de Kunstgeschiedenis in het Museumkwartier van Den Haag en aan een nieuw digitaal huis. De afdeling Collecties, die zorg draagt voor onze schatkamer, levert daar een essentiële bijdrage aan.

Het RKD zoekt per direct een inspirerend Hoofd Collecties (m/v) voor 32 uur per week.

Als Hoofd Collecties geef je vorm en inhoud aan het beleid t.a.v. de vorming, de ontsluiting, het beheer en behoud en de beschikbaarstelling van een unieke Rijkscollectie (archieven, bibliotheek en beelddocumentatie). In samenwerking met je collega’s creëer je samenhang tussen deze collectieprocessen en onderzoek(-projecten). Het RKD werkt op programmatische en procesgestuurde wijze en staat integraal management voor. Je geeft leiding aan een nieuw team (ca.15 FTE) van toegewijde informatie- en processpecialisten. Je bent lid van het MT.

Je profiel:

De wereld van musea en erfgoedinstellingen is je bekend. Je bent een stevige, ervaren en resultaatgerichte leidinggevende, die collega’s weet mee te nemen in een veranderende omgeving en laat floreren. Je realiseert je dat het RKD voor publiek en professionals van meerwaarde wil zijn.

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring van procesmanagement en het geven van leiding aan professionals;
  • Kennis en ervaring van ‘analoog naar digitaal werken’;
  • Kennis en ervaring met (museale) collecties en collectiebeleid;
  • Kennis van het kennisdomein van het RKD;
  • Verbindende stijl van leidinggeven;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Stevige, energieke en ondernemende persoonlijkheid;
  • Goede netwerker;
  • Enthousiasme om voor het RKD te werken.


Wij bieden:

Een mooie functie in een zich ontwikkelende organisatie. De functie is gewaardeerd in schaal 12/13 (Museum CAO), afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u tot en met 19 april uw motivatiebrief met CV per mail sturen aan pz@rkd.nl o.v.v. Vacature Hoofd Collecties. Nadere informatie over de functie kunt u inwinnen bij Prof. dr. Chris Stolwijk, Algemeen directeur, stolwijk@rkd.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 26 april. Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Anoniem, fragment goudleer, ca. 1650 - ca. 1675, Rijkmuseum, Amsterdam.