Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Symposium: Van Gogh en Japan

Wil je meer weten over onderwerpen zoals Japonisme, Primitivisme of Van Goghs eigen verzameling Japanse prenten? Kom dan naar het symposium 'Van Gogh & Japan' op 6 en 7 juni.

In het kader van de tentoonstelling Van Gogh & Japan organiseert het Van Gogh Museum een symposium op 6 en 7 juni. Specialisten presenteren hun onderzoek en wisselen ideeën uit. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden waarin het Westen en het Oosten elkaar ontmoeten: experts in 19de-eeuwse Westerse kunst gaan in gesprek met specialisten op het gebied van Japanse kunst.

Registreren
Wil je deelnemen aan het symposium? Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur een mail naar symposium@vangoghmuseum.nl. Deelname aan het symposium kost €75. Studenten betalen €50. In ruil hiervoor ontvang je gratis toegang tot het museum, lunch en versnaperingen en een avondontvangst met een bezoek aan de tentoonstelling op 6 juni. De eerste vijf studenten krijgen gratis toegang, dus aarzel niet.

Programma
Het volledige programma is te vinden op de website van het Van Gogh Museum.

Display Cabinet (toonkast), early 17th century, Walnut and oak veneered with ebony, tortoise shell, coconut?, and ebonized wood, The J. Paul Getty Museum, Los Angeles