Logo VNK

menu

Vacatures

Oproep: PaasCongres zoekt Kunsthistoricus

Voor een workshop op 18 mei zoekt de organisatie van het PaasConres (PaCo) van VSG-Nederland een kunsthistoricus.

Voor een workshop op 18 mei zoekt de organisatie van het PaasConres (PaCo) van VSG-Nederland een kunsthistoricus. Tijdens het PaCo 2018 komen zo'n 300 christelijke studenten bij elkaar, ditmaal met het thema 'De wonderen de wereld uit'. De focus ligt op de rol van grote verhalen in onze maatschappij, in de wetenschap en in het christelijk geloof. In verband met dat thema wil de organisatie graag een workshop organiseren over de rol van grote verhalen in de kunstgeschiedenis, en hoe de verwetenschappelijking van de samenleving in kunstgeschiedenis zichtbaar is. Daarvoor zijn zij op zoek naar iemand met expertise op dat gebied.

Het congres en de workshops vinden plaats in Bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. De workshop zou in twee rondes gegeven worden op vrijdag 18 mei, van 11:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 15:30.

Ben jij de kunsthistoricus die hier invulling aan zou kunnen geven? Bij interesse of voor meer informatie kun je contact opnemen met Davita de Jong via pacoin2018@gmail.com.

Le Retour de la chasse, from L'Histoire de l'empereur de la Chine Series, 1697 to 1705, Wool and silk; modern cotton lining, The J. Paul Getty Museum, Los Angeles