Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Oproep: meld je aan voor Summer Course for the Study of the Arts in Flanders

Jaarlijks brengt de Summer Course for the Study of the Arts in Flanders een groep van maximaal 18 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen. Ze krijgen een intensief elfdaags programma aangeboden met lezingen, discussies en bezoeken rond een specifieke kunsthistorische periode. De Summer Course geeft deelnemers een duidelijk inzicht in de Vlaamse kunstcollecties uit de bestudeerde periode en in de actuele staat van het onderzoek rond het thema. De vijfde editie van de Summer Course focust op ‘The age of Bruegel in context’ en vindt plaats van 23 juni tot 3 juli 2019. Lezingen en bezoeken vinden plaats in Antwerpen, Brugge, Mechelen, Genk, Leuven en Brussel, en we plannen een trip naar Parijs. De voertaal is Engels. Aanmelden kan tot 15 december 2018.

Programma
Bekijk het programma via deze link. 

Voor wie?
Kandidaten zijn in het bezit van een masterdiploma of zijn doctoraatsstudent, junior conservator of restaurator en zijn gespecialiseerd in (de kunst uit de tijd van) Bruegel. Het masterdiploma werd maximaal 10 jaar geleden behaald. Kandidaten kunnen discussies in het Engels op academisch niveau volgen en voeren. 

Deelname
Het inschrijvingsgeld voor de Summer Course bedraagt 1.089 euro per persoon. In de bijdrage zijn inbegrepen: het volledige 11-daagse programma, 10 overnachtingen in een eenpersoonskamer, het transport tijdens de Summer Course, toegangstickets, twee recepties, vijf lunches en vijf diners. Het transport van en naar België wordt niet gedekt door het inschrijvingsgeld. Voor studenten voor wie het inschrijvingsgeld financieel niet haalbaar is, maakten de organisatoren van de Summer Course geld voor twee beurzen vrij. In plaats van 1.089 euro betaalt een beursstudent 544,5 euro.

Aanmelding
Aanmelden voor 15 december 2018, 17u00. Alle kandidaten mailen hun curriculum, een motivatiebrief en een aanbevelingsbrief van iemand binnen de universiteit of een museumprofessional naar

an.seurinck@vlaamsekunstcollectie.be. Kandidaten die solliciteren voor de Summer Course-beurs mailen ook het ingevulde aanvraagformulier.

Pieter Bruegel, Dulle Griet, 1563, Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen, opname na restauratie, foto KIK IRPA Pieter Bruegel, Dulle Griet, 1563, Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen, opname na restauratie, foto KIK IRPA