Logo VNK

menu

Vacatures

Oproep: auteurs

Voor het schrijven van een drietal monografieën over Rembrandt, Picasso en De Kooning zoekt Kantoor Verschoor Boekmakers een aantal auteurs.

De boeken moeten vanaf scratch geschreven worden, inclusief beeldresearch. Er hoeft geen nieuw onderzoek gedaan te worden; bedoeling is om op creatieve manier op basis van bestaande kennis en literatuur mooie boeken te maken, voor een breed publiek. In de opzet van de boeken wordt in het laatste hoofdstuk ingegaan op bijvoorbeeld volgelingen, de mythes rond de schilder, inspiratiebron voor moderne kunst etc.

Het gaat om teksten van in totaal ca. 30.000 woorden. Er zijn voorbeeldboeken beschikbaar van eerdere delen uit deze serie.

De deadline is krap: in april 2019 zouden de teksten gereed moeten zijn. Maar mocht je deze opdracht heel graag willen aannemen en een iets afwijkende planning willen volgen, dan valt dat te overleggen.

Kantoor Verschoor Boekmakers verzorgt deze boeken in opdracht van Rebo Publishers. Het honorarium is in overleg. Reacties of vragen voor meer informatie graag naar Jaap Verschoor via kantoor.verschoor@euronet.nl.