Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Call for applications: Rijksakademie Masterclass Art Mediation 2018

Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam is op zoek naar kandidaten voor de zesde editie van de Masterclass Art Mediation die dit jaar in het Engels gehouden zal worden.

Art Mediation is een actieve vorm van bemiddeling tussen kunstwerk en publiek, een benadering waarin een open dialoog met het publiek centraal staat in plaats van het ‘top-down’ doorgeven van informatie. Art mediators zijn ‘bemiddelaars’ tussen de beschouwer en het kunstwerk. Ze beschikken over de nodige inhoudelijke kennis en kunnen de beste techniek inzetten ten behoeve van verdieping van de bezoekerservaring.  

Na vijf succesvolle edities, organiseert de Rijksakademie wederom een Masterclass Art Mediation. In de Masterclass wordt aandacht besteed zowel aan verschillende technieken van Art Mediation, als ook aan de kunstenaarspraktijk en de werkwijze van de Rijksakademie. De Masterclass bestaat uit acht volle dagen waarin deelnemers zich innovatieve Art Mediation technieken eigen maken, deze met elkaar trainen en hun eigen publieksactiviteiten formulieren. Kennisuitwisseling en verdieping zijn een belangrijk onderdeel van de masterclass. Onderscheidend aan deze Masterclass is de persoonlijke interactie met de kunstenaars. De art mediators ontwikkelen hun kennis en methodes mede door in gesprek te gaan met de makers.

Bij een succesvolle afsluiting van de Masterclass wordt de deelnemer uitgenodigd de ontwikkelde publieksactiviteiten uit te voeren tijdens het weekend van RijksakademieOPEN 2018.

Meer informatie over de masterclass en het aanmelden ervoor is te vinden op website van de Rijksakademie.

Koffiekan met slangendecor en pluimdeksel, Den Haag, 1900 Eierschaalporselein. Collectie Gemeentemuseum Den Haag