V

Vereniging van
N

Nederlandse
K

Kunsthistorici


Congressen en Symposia

25 jaar Simulacrum


12 juni 2017

Al een kwart eeuw maken studenten Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de UvA, onbezoldigd maar met grote motivatie, het tijdschrift Simulacrum. Daarom verschijnt er een speciaal jubileumthemanummer: Het Succes.

Het Succes bevat een variëteit aan artikelen: de kritische theorie van Pascal Gielen, Robrecht Vanderbeeken en Martha Rosler, de praktijkverhalen van Kunstvlaai en de historische perspectieven van Rachel Esner en Eelco Nagelsmit. Elk van deze artikelen werpt een eigen licht op het concept ‘succes’. Tijdens de lancering willen wij de stand van zaken opmaken. Wat zijn de conclusies van de verschillende auteurs en hoe verhouden de artikelen zich tot elkaar? Wat kunnen we begrijpen als ‘succes in de kunstwereld(en)’? Welke parameters zijn er voor succes en door wie worden ze bepaald? Maar dat is niet alles. Op basis van de antwoorden op de voorgaande vragen, dienen zich twee urgente vragen aan: Is het wel productief om te denken in termen van succes? Welke alternatieven voor parameters van succes of voor het succesdenken als zodanig kunnen we aandragen voor de kunstwereld(en)?

Tijdens Spectrum #6 presenteert Simulacrum met gepaste trots het dubbeldikke jubileumnummer Simulacrum: Het Succes.

Programma
19:30 – Deur open
20:00 – Welkom door Matisse Huiskens
20:15 – Keynote lezing door Jan Baetens
20:45 – ‘Wat leren we van Simulacrum: Het Succes?’ door Sepp Rinze.
21:00 – Paneldiscussie ‘Wat is succes?’ met o.a. Nat Muller (moderator), Noortje de Leij en Jan Baetens.
22:00 – Borrel + verkoop in de Tolbar

Datum: 22 juni
Aanvang: 20:00
Locatie: Cinetol (Tolstraat 182) // €4,- entree
Meer informatie